Wanneer kerst half en half gepasseerd is, is het niet makkelijk om nog iets te posten over eten.
Dat Kerst meer en meer draait om familie en gezellig samen zijn, dat konden we gisteren al ervaren. Een feest op Kerstavond, waarbij onze clan weer op elkaar terugviel, daar ging het vooral om het samen eten. Ieder droeg zijn steentje bij, en het was duidelijk dat de huidige trend van “wat je zelf doet, doe je beter”, werd verder gezet.
Deze Kerstdag, besloten we met z’n tweetjes gewoon door te brengen, tijd spenderend aan wat we doorgaans graag doen.
Manlief prutste aan en vloekte vooral op zijn nieuw aangekochte fotoprinter, en ikzelf bracht mijn tijd voor een groot deel door in de keuken, waar ik me bekwaamde in het pellen van grijze garnalen en het trekken van een heuse visfond. We hielden het grotendeels typisch Belgisch, vandaag.
@slagerijheirbaut bezorgde ons alweer een heerlijke carpaccio, hoofdgerecht bestond uit het alomgesmaakte vispannetje, met olijfoliepuree en worteltjes met zwarte look en kruiden.
Dessert werd eveneens eenvoudig met een bolletje vanille-ijs en huisgemaakte advocaat van @buitengewoonbeirens.
Een zalige Kerst aan iedereen, afspraak volgend jaar voor een nog warmere editie
Annick
Leave A Comment