In oktober is het erg stil gebleven bij Ancora Tu.

Soms zijn er helaas andere dingen die prioriteit moeten krijgen.

In mijn geval, waarbij een vaste job met een bijberoep gecombineerd wordt, diende alle energie en aandacht even naar mijn officiële beroep te gaan. Dat heb ik grotendeels goed gemaakt in de maand november, ook al zijn we niet eens halfweg.

Ik nam, als een flinke meid, helemaal alleen de bus naar Genua, om daar op zoek te gaan naar de kern van de zaak: Pesto Genovese.

Ik had de gelegenheid om een workshop te volgen, waar me niet alleen werd aangeleerd hoe pesto Genovese te maken op de echter, oorspronkelijke manier, met de vijzel, maar waar ik ook wegwijs werd gemaakt in het hoe en het waarom van de juiste ingrediënten.

Helaas delen we in België niet het Genovese klimaat.

Niet zo makkelijk te reproduceren dus. Maar… ik zie het als een nieuwe, bijkomende uitdaging, om binnen de mogelijkheden, het echte spul zo goed mogelijk te kunnen benaderen.

Wordt dus zeker vervolgd!

Intussen doen we voort zoals we bezig waren, al breiden we het assortiment een klein beetje uit, om ook tegemoet te komen aan de vegans en klanten die worstelen met lactose-intolerantie.

Tot gauw!

Annick