De switch

Het is er zo een beetje langzaamaan ingeslopen.

Maar sinds een jaar of twee, eten we hier met de seizoenen mee, en om eerlijk te zijn, ik heb nog geen enkel moment verzucht dat er in december geen asperges op ons bord lagen.

Mijn man en ik zijn van een generatie waarbij supermarkten een grote opmars maakten, en kleine buurtwinkels stilaan verdwenen.

We waren zo gewoon aan voorverpakte, perfect uitziende groente- en fruitsoorten, dat we ons daar zelfs geen vragen meer bij stelden.

De verhoogde aandacht rondom ons, met wat dit met ons klimaat doet, heeft ons de knop doen omdraaien.

Wij doen niet meer mee met de boontjes uit Kenia, maar letten erop dat op alles wat we kopen, een trotse Belgische driekleur te zien is.

En liefst van al nog rechtstreeks van de producent, zonder allerhande tussenstations die hun graantje mee pikken.

Ieder doet natuurlijk wat hij wil, wij maakten alvast de switch.

Maar kijk nu naar dit heerlijke gerechtje, spaghettipompoen gevuld met tomaatjes en schapenkaas. Simpel en gewoon afkomstig van het veld of de serre achter de hoek… meer moet dat niet zijn toch?

Smakelijk!

Annick